Információk és Házirend

Parkolás:

A szálláshelyen működtetett parkolóházat A Szegedi Közlekedési Társaság üzemeltette és 2018. július 1-től bezárta. Ezzel ellehetetlenítette a vendégek parkolóházba való beállását. Dolgozunk azon, hogy gépjárműveiket elhelyezzük, de türelmüket kérjük. A parkolás egyelőre, közterületen megoldott ahol a parkolás díjköteles.

Hétfő-Péntek

8:00-18:00 480.-Ft/óra

Internet:

A szálloda egész területén ingyenes WIFI internet elérhetőséget biztosítunk vendégeink számára. Ha szüksége van segítségre a kapcsolódáshoz, kérje munkatársaink segítségét. A szálloda különböző emeletein, különböző kapcsolódási pontok találhatóak.

Hűtés, fűtés:

Az összes szoba légkondicionálóval rendelkezik, amely díjmentes. A légkondicionáló, amely hűtésre és fűtésre is használható a falon található, a felső részen, jobb oldalt a burkolat alatt található a szabályzó. Kérjük, válassza ki az Ön számára ideális hőmérsékletet.

Bejelentkezés, távozás:

A vendégek szobakulcsot és  kártyát kapnak, amelyhez a szobában lakó vendég(ek) regisztrálása szükséges. A regisztráció a bejelentőlap pontos kitöltését és a vendég személyazonosságának igazolását jelenti. A személyazonosító okirat bemutatása a hotel számára lényegesnek minősített szerződési feltétel. Hontalanok és nem az Európai Unió állampolgárai esetében a hontalan igazolvány, illetve az útlevél bemutatása és átadása jogszabály alapján kötelező.

A szobákat az érkezés napján 14:00-tól lehet elfoglalni.

Távozást az elutazás napján 10:00-ig kérjük megtenni.

A szálloda elhagyásakor a mágneskártyát a kulccsal együtt kérjük a recepción leadni.

A szoba későbbi elhagyása esetén a szálloda jogosult a szerződésben meghatározott felárat felszámítani.

 

Reggeli:

A svédasztalos, hideg ételekből álló reggeli 07:30-9:30 óra között fogyasztható a szálloda kávéházában, ahol a recepció is található. Frissen főzött kávéval, teával várjuk a reggelizni vágyókat. Amennyiben igényt tart a reggelire kérjük előző este jelezze azt kollegánk felé ha ez a foglaláskor elmaradt. Reggel leadott reggeli igényt már nem tudunk elfogadni.

A reggeli büféreggeli formájában történik, azaz felszolgáló személyzet nélkül, a vendég maga szolgálja ki magát a reggeliző helyiségben felállított asztalokon található étel- és italválasztékból. A reggelizőben szolgálatot teljesítő személyzet kizárólag a presszókávét szolgálja fel a vendégnek.

A reggeli ára 1800.-Ft/fő/alkalom

Egyéb:

Kisgyermekkel utazó vendégeinket kérjük, hogy jelezzék milyen eszközökre lenne szükségük (babaágy,kád,etetőszék, babaágynemű).

Hajszárító, vízforraló, vasaló és egyéb eszközök a recepción kérhetők.

A szálloda mosást, vasalást, vegytisztítást nem vállal. 

Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a többi vendég nyugalmát és hangoskodással, azt ne zavarják. Különös tekintettel figyeljenek egymás nyugalmára 22:00 óra után.

 

Házirend:

A vendég a szállodai tartózkodása ellenértékét legkésőbb a szállodából való végleges távozása előtt köteles a szállodai szerződésben meghatározott módon kiegyenlíteni.

A fizetés bármilyen okból történő megtagadása esetén a szálloda jogosult a vendég szállodába bevitt dolgait visszatartani és azokon zálogjogát érvényesíteni.

Fizetés nélküli távozás esetén a szálloda a rendőrségi feljelentés mellett jogi úton érvényesíti a követelését a vendéggel szemben, amelynek költségeit a vendégre terheli.

Az utólag felmerült és ki nem egyenlített díj összegét a szálloda a vendég bankkártyájára terheli.

A szállodai szobákban csak a recepción regisztrált vendégek tartózkodhatnak, kérjük látogatókat a kávéházban szíveskedjenek fogadni.  

A vendég a látogatója magatartásáért – ideértve az esetleges károkozást is – felelősséggel tartozik. A látogató által a vendégnek és/vagy harmadik személynek okozott kárért való felelősséget a szálloda kizárja.

A szobafoglalásban szereplő létszámon felüli vendég után portai/rack árat számol fel a szálloda.

A kávéházban fogyasztott ital szobaszámlára terhelhető. Nem a szállodában vásárolt ételt, italt csak és kizárólag a szállodai szobában fogyaszthatja a vendég, a berendezés megóvása mellett. A berendezésben okozott minden kárt a vendégnek kell megtérítenie.

14 éven aluli gyermek csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat a szobában. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért.

A szálloda szolgáltatásait 14 év alatti vendég csak szülői vagy más, az általa megbízott cselekvőképes személy kíséretében veheti igénybe.

A szálloda területén, rendezvényén 18 év alatti személy alkoholt nem fogyaszthat. E kötelezettség betartásáról/betartatásáról a 18 év alatti személy szülője, általa megbízott cselekvőképes személy köteles gondoskodni. E kötelezettség megszegésének jogi, erkölcsi és anyagi következményeiért a szülő vagy az általa megbízott cselekvőképes személy teljes felelősséggel tartozik.

A szálloda berendezési, felszerelési tárgya a szálloda területéről kizárólag a szálloda előzetes írásbeli engedélyével vihető ki. A szállodai szoba bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag a szálloda munkatársa, vagy erre kijelölt megbízottja végezheti.

Szállodai dolog elvitele a szálloda előzetes írásbeli engedélye nélkül bűncselekménynek minősül, és ebben az esetben a szálloda megteszi a szükséges büntetőjogi és polgári jogi lépéseket.

A szálloda bármely eszközének, berendezési, felszereltségi tárgyának meghibásodását a vendég köteles bejelenteni a szállodának. A vendég nem jogosult a hibát saját maga kijavítani vagy a kijavítást megkísérelni. Az ebből eredő károkért való felelősséget a szálloda kizárja.

A szállodában wi-fi rendszer üzemel, amelynek használata térítésmentes.

A vendég a wi-fi csatlakozás jelszavát a szállodába való bejelentkezéskor, a chipkártya átvételével egy időben kapja meg.

A wi-fi folyamatos, megszakítás nélküli működését és elérhetőségét a szálloda nem garantálja.

A wi-fi használata során vagy következtében a vendég készülékében vagy annak tartalmában keletkezett közvetlen vagy közvetett károkért a szálloda nem vállal felelősséget. A szolgáltatást a vendég a saját felelősségére és kockázatára veszi igénybe.

A vendég tűz esetén köteles a szobában kihelyezett menekülési útvonalat, illetve a helyszínen lévő tűzoltó utasításait követni.

Tűzoltó palackok a szálloda folyosóin, emeletenként találhatók. Tűz esetén a vendég köteles haladéktalanul riasztani a recepciót.

A szálloda nemdohányzó hotel. Ennek értelmében a szálloda zárt helyiségeiben (beleértve a vendégszobákat is), közösségi területein, valamint a szállodához tartozó teljes nyílt területen – a dohányzásra kijelölt helyek kivételével – tilos a dohányzás, illetve az elektromos cigaretta használata.

A szálloda alkalmazottai jogosultak a vendégeket, valamint a szálloda területén tartózkodó bármely más személyt figyelmeztetni ezen előírás betartására, illetve a dohányzás, elektromos cigarettázás abbahagyására. A vendég, illetve a szálloda területén tartózkodó bármely személy köteles az előírás betartására, valamint az esetleges felszólítás teljesítésére. Amennyiben bármely vendég vagy a szálloda területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása miatt a szállodát az illetékes hatóság a vonatkozó jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy a szálloda jogosult az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítani, illetve annak megfizetését tőle követelni.

A szálloda naponta egyszer, 9:00 és 14:00 között takarítja a szobát.

Amennyiben a szoba takarítását végzők ezen időszak alatt a szoba külső kilincsén „Ne zavarj! Do not disturb” figyelmeztető táblát találnak, úgy a szoba takarítását nem végzik el, ezért a vendég díjcsökkentést vagy kártalanítást nem követelhet.

Környezetvédelmi szempontból kizárólag a fürdőszoba padlózatára helyezett törülközőket cseréli a szálloda.

Amennyiben több napra érkezik az ágyneműt megbeszélés szerint. de 3 naponta cserélik csak.

Minden napos ágyneműcsere extra költségeket von maga után.

A szálloda a reggeli büféasztalról a korlátlan ételfogyasztást nyújt, azonban onnan sem étel, sem ital későbbi fogyasztás céljából nem vihető ki. Amennyiben a vendég a szálloda előzetes engedélye nélkül későbbi fogyasztásra ételt és/vagy italt visz ki a reggeliző helyiségből, úgy a szálloda jogosult a reggeli árának 50%-t/fő/alkalom jogosult a vendég számlájára terhelni.

Magyar